Boligstep.dk's køberguide

På Boligstep.dk har du som køber mulighed for at finde din næste ejendom nemt og overskueligt. I takt med, at det aldrig har været nemmere at handle fast ejendom, har Boligstep.dk lavet en tjekliste over ting, du som køber skal være opmærksom på, fra start til slut.

Det første du skal, er at lave et budget; lav gerne et budget sammen med din bank og undgå derved ubehagelige overraskelser. Herefter begynder du din ejendomsjagt på Boligstep.dk, hvor du kan tage direkte kontakt til sælger enten gennem e-mail eller per telefon.

Når drømmeboligen er fundet, aftaler du og sælger en fremvisning, hvor boligen kan besigtiges. Tag her gerne en ven eller et familiemedlem med for at have en at dele og sammenligne alle indtryk med, både de positive og negative. Alternativt kunne være at tage kontakt til en ekspert, som kan hjælpe med en vurdering af boligens stand samt pris. Husk afslutningsvis at spørge efter en kopi af de vigtigste ejendomsdokumenter, læs dem grundigt igennem og henvend dig gerne til en professionel rådgiver inden en endelig handel indgås.

Herefter begynder prisforhandlingerne. Som udgangspunkt er alle sælgere åbne overfor tilbud, men sælger er i sin gode ret til at forkaste ethvert tilbud. Nu hvor du som køber er blevet enig med sælger om prisen, starter alle de praktiske ting såsom underskrivelse af købsaftaledeponering, indhentning af finansieringstilbud, finansiering, forsikring  samt udarbejdelse af skøde. Boligstep.dk anbefaler at du tager kontakt til en boligadvokat og lader dem tage sig professionelt af disse praktiske tiltag.


 

Købers ansvar

Som udgangspunkt er det købers ansvar, at tilgodese underliggende punkter: 

  • Godkende tilbud på lån fra realkreditinstitut

  • Få udarbejdet og tinglyst sælgerpantebrev

  • Få udarbejdet og tinglyst skøde