Simple tips til hvordan du sælger dit hus selv 


Skal din bolig sælges? I så fald kan du spare rigtig mange penge ved at lade være med at hyre en ejendomsmægler og i stedet stå for at sælge huset på egen hånd. Dette er da også blevet et efterhånden mere og mere populært valg blandt de danske husejere. Det kræver godt nok lidt ekstra tid og energi, og man skal have en nogenlunde viden om, hvad et hussalg egentlig indebærer. Til gengæld kan du spare rigtig mange penge på det i sidste ende, hvorfor denne tid bestemt er godt givet ud. 

Du vil her i artiklen blive præsenteret for en række simple tips til, hvordan du sælger dit hus selv.
 

Undersøg markedet grundigt forinden og fastsæt en realistisk pris

Hvis du gerne vil stå for at sælge dit hus helt på egen hånd, er det først og fremmest en god idé at undersøge boligmarkedet grundigt forinden. På den måde kan du nemlig lettere sikre, at du får fastsat den rette pris på din bolig. I den forbindelse kan du for eksempel undersøge, hvad lignende huse koster i dit område, som nogenlunde har samme størrelse. Endvidere er det vigtigt, at du sørger for at vælge en realistisk prs. Ellers kan du risikere, at din bolig aldrig bliver solgt.

Indhent alle de dokumenter et boligsalg kræver

Herefter skal du indhente alle de dokumenter, et boligsalg kræver. Det er for eksempel dokumenter som et matrikelkort og BBR-meddelelse, ligesom du skal have fat i en tingbogsattest og jordforureningsattest. I den forbindelse kan du med fordel søge hjælp hos en professionel rådgiver. Foruden ovennævnte dokumenter skal du nemlig også have udarbejdet en købsaftale, og en sådan aftale kan godt være en smule indviklet og kompliceret.  

Du vil især finde udarbejdelsen af en købsaftale og indhentelsen af alle relevante dokumenter besværligt, hvis du ikke har nogen yderligere erfaring med boligmarkedet og salg af boliger forinden. Derfor kan det godt blive nødvendigt at søge råd hos en advokat

De sociale medier har gjort markedsføringen meget lettere

Når du skal sørge for salget af din bolig på egen hånd, kan du sagtens selv markedsføre den. Med de sociale medier er dette blevet gjort endnu nemmere, og du kan for eksempel få en masse gratis omtale og reklame ved at dele et opslag af din bolig på Facebook. Du kan også vælge at betale for annoncer på forskellige boligselskabers hjemmesider, da mange af disse har en selvsalgs-database til deres kunder. 
 

Det skal du huske i forbindelse med fremvisninger

Når der er styr på markedsføringen, skal du begynde at afholde fremvisninger. I den forbindelse er det naturligvis vigtigt, at dit hjem fremstår så nydeligt og præsentabelt som muligt. Sørg derfor for at gøre hovedrent forinden, ligesom at det kan give point at investere i friske blomster. Til en fremvisning skal du være forberedt på, at køberen kan opdage en række ting, du godt kan holdes ansvarlig for. Det kan i sidste ende koste dig meget dyrt, hvorfor det er en god idé at anvende huseftersynsordningen. Herefter kan du tilbyde køber en ejerskifteforsikring. 

Når du gør dette, har du ikke noget yderligere ansvar ved eventuelle mangler eller fejl ved dit hus, når salget først er gennemført. Det gør sig heller ikke gældende, såfremt køber ikke er villig til at tage imod dette tilbud, hvorfor det kun kan anbefales at gøre.

Spar mange penge ved at droppe ejendomsmægleren
 

Der er en tendens til, at mange danskere betaler for meget for alverdens udgifter på baggrund af uvidenhed. Der er simpelthen mange, der ikke ved, at de selv kan stå for et boligsalg på egen hånd og på den måde slippe for at skulle betale et salær til en ejendomsmægler. Men har du mod på det, kan du sagtens droppe ejendomsmægleren og derigennem spare rigtig mange penge. På Informeo kan du læse meget mere om, hvordan du kan spare penge på en række af livets helt store udgifter.