Gør dit hus klar til at salget

 

Gør du med overvejelserne omkring at sælge dit hus og købe et nyt? Det er en lang rejse der går i gang, når først man tager beslutningen om at sætte sit hus til salg. Når du skal have solgt dit hus, skal du først og fremmest have lavet en boligvurdering, så prisen på huset kan fastsættes og hussalget kan gå i gang.

 

Hvis du får den rette boligvurdering, kan det ende med at boligen bliver solgt til både den rigtige pris og på den rette tid. En for billig boligvurdering kan være medvirkende til, at din bolig bliver solgt for hurtigt og du ikke opnår det fulde udbytte af salget, og en for dyr boligvurdering kan være med til at salgstiden bliver langtrukkent og det kan i sidste ende koste flere penge end højst nødvendigt.

 

Derfor anbefales det, at du tager kontakt til minimum tre forskellige ejendomsmæglere, når du skal have vurderet din bolig. Det er nemlig forskelligt fra mægler til mægler hvad der lægges vægt på i en bolig, og derfor kan boligvurderingen godt svinge. Hvis du finder den rette ejendomsmægler, der matcher dine behov i forhold til pris og personlighed, kan det gøre boligsalget en mere glidende proces uden for mange ofringer.

 

3 gode råd til et bedre hussalg

Her kommer 3 gode råd til hvordan du kan shine din bolig op, så både ejendomsmægleren og de potentielle købere bliver tilfredsstillet, og huset bliver solgt i tide.

 

Ryd op og gør rent indenfor og udenfor

Først og fremmest skal du selvfølgelig sørge for at rydde op i boligen. Få samlet alle de små nips-ting der flyder og ikke gør gavn i boligen. Sørg for at få pakket breve og gamle aviser væk, så de ikke ligger og flyder på bordene rundt omkring i huset, og fjern alt det legetøj der flyder på gulvet. Derefter skal du selvfølgelig svinge støvsugeren og tage en tur med gulvmoppen, så huset bliver rent og pænt at se på. Der er ingen, der har lyst til at købe et hus, der er beskidt.

 

Når du er færdig med huset indenfor, så tag en tur ud i haven. Slå græsset, klip hækken og fej alle de nedfaldne blade sammen. Ryd op på terrassen og gør havemøblerne af. For en velholdt have er lig med overskud, hvilket kan påvirke både boligvurderingen og salgstiden.

 

Små reparationer og maling

Når rengøringen er fixet, er det en god ide, at tage en tur gennem huset og få set på alle de små reparationer der skal laves. Er der en revne i tapetet, et hul i væggen eller en ridse i gulvet så få det lavet, så hverken ejendomsmægleren eller køberen kan se det – alle fejl og mangler i huset vil trække salgsprisen ned.

 

Friske blomster og god stemning

Køb en frisk buket blomster eller to og sæt noget kaffe på kanden, når ejendomsmægleren og køberen kommer på besøg. Den gode stemning og de friske blomster vil påvirke humøret hos alle, og det kan påvirke både boligvurderingen og huskøbet i sidste ende.